Activiteiten2019-02-13T20:20:10+00:00

Activiteiten

Vissen

Frankrijk is het mekka van de karpervisser. De Lot staat bekend om zijn ijzersterke karpers. Het is geen makkelijke rivier. Stroming en obstakels maken je het niet makkelijk. Karpers van boven de 40 pond worden er gevangen. In dit deel van de Lot zwemmen wel opvallend veel spiegels en een enkele rijenkarper. Naast karper bestaat het visbestand hoofdzakelijk uit barbeel, kopvoorn en meerval.

Wandelen

Het afwisselende landschap bestaat hoofdzakelijk uit bossen, glooiende wijnvelden en op op de hogere vlaktes zijn er rotspartijen. De rivier meandert door de vallei. Ieder dorpje heeft wel zijn eigen wandelroute. Bij het VVV-kantoor (Bureau de Tourisme) zijn wandelkaarten verkrijgbaar. Met behulp van deze kaarten ontdek je oude romaanse paden en de mooiste plekjes.

Kanoën

De Lot is een prachtige rivier en nodigt uit om met de kano te bevaren. Indien vanuit ons huis naar rechts kanoot  komt men na ca. 500 meter bij een blauwe bron (La Source Bleue). Dit is well waar vanuit de bodem glashelder water de rivier instroomt. Deze bron is ook verantwoordelijk voor ons kraanwater. Het gebruik van de kano’s is gratis en in de garage zijn 2 zwemvestjes voor kinderen <6 jaar aanwezig!

Paardrijden

In het nabijgelegen (5km) plaatsje Lacapelle Cabanac kan men paardrijden. De eigenaar Alain van “Le Cheval Blanc” neemt je mee op een tocht door het prachtige landschap. Eigen cap en paardrijlaarzen zijn gewenst maar mocht je die niet bij je hebben kan je ze ook daar lenen. Het opzadelen en achteraf verzorgen van de paarden behoort ook bij deze geweldige ervaring.

Zwemmen

Zwemmen kan men natuurlijk in het eigen privé zwembad. Het zwembad is ca. 9 x 5 meter en heeft een 8-vorm. De diepte is ca. 1,4 meter. Zwemmen kan je natuurlijk vanaf de vlonder in de rivier.

Rondvaart op de Lot

Redelijk nieuw is de rondvaarttocht die je op de rivier de Lot kan maken. Het vertrekpunt is het middeleeuwse plaatsje Puy-l’Eveque (7 km). Mooie tocht langs wijnvelden, bossen en rotspartijen.

“Things to do”

Kano varen

Vissen

Paardrijden

Wandelen

Zwemmen

Rondvaart

Roofvogelshow